Hallo.
Ik ben Ine. Creatief. Fotograaf. Ondernemer.
Droomt van nieuwe werelden.

Ik kreeg mijn eerste camera op mijn 12de en hoewel het niet onmiddellijk liefde op het eerste gezicht was, ontdekte ik al snel hoe boeiend het was om door een kader naar de wereld te kijken. Speurend op zoek naar verhalen, naar gezichten, naar mensen. Die camera bleek al snel het perfecte excuus om op de meest bizarre plaatsen binnen te raken. Een vrouwengevangenis. Riolen in Roemenië. Heksen, gewoon in Antwerpen. Een compound in Palestina. Of een school in Irak. De camera als het beste paspoort.

Na mijn studies aan de Academie voor Schone kunsten in Gent besloot ik dat er meer was in de wereld dan het kleine Vlaanderen. Ik trok naar Israël met als excuus een bijkomende opleiding in de kunsten, maar vooral om de wereld verder te verkennen. De reismicrobe liet me niet meer los en wanneer mogelijk, liefst op 2 wielen, ontdek ik andere culturen. Dankzij mijn job hoef ik niet te kiezen en kan ik beide doen.

In Belgie koos ik voor Gent als mijn thuisstek, en richtte er Matuvu op: een klein boutique bureau dat mensen helpt met hun visuele en online communicatie.

Als fotografe richt ik me specifiek op de professionele sector, en heb ik vooral een zwak voor NGO’s en organisaties/bedrijven die de wereld beter willen maken. Ik knijp mezelf nog elke dag in mijn arm dat ik dankzij mijn fotografie mensen mag ontmoeten die met fantastische dingen steentjes in de rivier aan het verleggen zijn.

Denk je dat ik iets voor je kan betekenen? Contacteer me vrijblijvend. Of bekijk zeker even mijn portfolio.

Contact me:

hello@inedehandschutter.be
+32 477439060


Clients

Confo Therapeutics, Carl Zeiss, Chili Publish, Deliveroo, Flanders Bio, Econopolis, Hologic, Incofin, i-Text, Make Sense, Microsoft, Procter&Gamble, Socrates Private Travel, Showpad, Sofico, The Reference, Turnstone Communications, UZ Gent, VAB, Van Lanschot, Valo Blinds, VIB, Xplorethenorth, Yoga on Call

Education

2002 – 2004

Post-graduaat in kunsten en fotografie (summa cum laude) aan de Bezalel Academy of Fine Arts and Design, Jerusalem, Israel (Jury: Ronald Jones, Francis McKee, Ido Bar-El, Nahum Tevet)

  • - studiebeurs voor buitenlandse studies, 2002-2003, 2003-2004

1995 – 2000

Master in de kunsten (magna cum laude) aan de Academie voor Schone Kunsten (School of Arts) Gent.

  • -'Legaat Fransciscus Pycke' juni 2000
    - genomineerd voor ‘Horlait Dapsens’ juni 2000
    - intern fotografie 'De Morgen', junk & augustus 1999