Hallo.
Ik ben Ine. Creatief. Fotograaf. Ondernemer.
Ik vertaal visie naar beeld.

Op mijn twaalfde ontving ik mijn allereerste camera. Was het liefde op het eerste gezicht? Niet meteen. Toch ontdekte ik al snel de betoverende ervaring van de wereld observeren door een lens, speurend naar verhalen, mensen en gezichten.

Die camera bleek later een toegangsticket tot de meest opmerkelijke plekken. Een mysterieuze vrouwengevangenis. Smerige riolen in Roemenië. Een afgelegen schooltje in de Iraakse woestijn. Een vluchtelingenkamp in Palestina. Het veranderde mijn blik op de wereld.

Fotograaf die wortel schoot in Gent

In 2000 studeerde ik af aan het KASK in Gent. Met een extra opleiding als excuus, trok ik daarna op avontuur naar Israël. Nieuwe culturen ontdekken heeft me nooit meer losgelaten. En als dat op twee wielen kan: des te beter.

Terug in België, ging ik aan de slag als freelance fotograaf vanuit mijn oude uitvalsbasis. In Gent lanceerde ik ook Matuvu, een kleine digitale studio die bedrijven en organisaties advies geeft over visuele en online communicatie.

Méér dan een fotograaf

Met meer dan 23 jaar ervaring in het vak ben ik niet zomaar een bedrijfsfotograaf. Ik denk mee met jouw organisatie en vertaal jouw visie naar een uniek branding verhaal.

Als fotograaf werk ik vanuit Gent voor bedrijven in uiteenlopende sectoren. Van technologie tot onderwijs, architectuur of automotive. Waar jouw organisatie of onderneming ook voor staat: ik giet het graag in een treffend beeldverhaal.

Een speciale affiniteit koester ik voor NGO's, sociale organisaties en bedrijven die zich inzetten om de wereld te verbeteren.

Freelance fotograaf in Gent vandoen?

Op zoek naar een freelance fotograaf in Gent? Of binnen een straal van 10.000 kilometer? Gevonden! Mijn portfolio omvat een reeks gekende klanten, waaronder het Kabinet van de Minister-President, VIB, Netwerk voor Duurzame Mobiliteit, VDK, Van Lanschot Bank, Showpad, en vele anderen, waardoor ik intussen een vertrouwde naam ben in de branche.

Je schakelt me in voor bedrijfsfotografie, portretfotografie, reisreportages of vastgoedfotografie. Neem een kijkje naar mijn portfolio.

Wat denk je, zijn we een match? Contacteer me vrijblijvend.

hello@inedehandschutter.be
+32 477439060


Opleiding

2002 – 2004

Post-graduaat in kunsten en fotografie (summa cum laude) aan de Bezalel Academy of Fine Arts and Design, Jerusalem, Israel (Jury: Ronald Jones, Francis McKee, Ido Bar-El, Nahum Tevet)

  • - studiebeurs voor buitenlandse studies, 2002-2003, 2003-2004

1995 – 2000

Master in de kunsten (magna cum laude) aan de Academie voor Schone Kunsten (School of Arts) Gent.

  • -'Legaat Fransciscus Pycke' Juni 2000
    - genomineerd voor ‘Horlait Dapsens’ Juni 2000
    - intern fotografie 'De Morgen', Juni & augustus 1999